LED tabló 400

Jinbei EFP-400 LED lámpa már szettben is!

Akik a filmes világban mozognak, vagy csak ismerkednek vele, már biztosan találkoztak LED fénytablókkal. Korábban is voltak hasonló kialakítású lámpák, de akkor még fénycsöveket használtak bennük, amiknek sok hátránya volt. Sérülékenyek voltak, sem a színűk, sem a teljesítményük nem volt olyan stabil, a fényerejüket is csak korlátozottan lehetett szabályozni és még vibráltak is.
Mára már a filmes világítás terén is uralkodóak lettek a LED lámpák és a fotósok is egyre inkább részesítik előnyben.

A Jinbei EFP-400 LED panel nem viccel már rögtön a megjelenésével sem. Robusztus fém ház és egy határozott tartókar ami egyből azt sugallja nem egy hobbi eszközzel van dolgunk.

Ezért a masszív felépítésért cserébe viszont kapunk egy biztos tartást és merevséget, nem csuklik, nem nyaklik sehol sem. A tartókar közepén a kényelmesebb fogásért az ujjaknak kialakított műanyag fogó rész található (piros rész az állványcsatlakozó túloldalán), így kényelmes hordozhatóságot biztosít.
A tartókar átfordítható, lehet a lámpa alatt és felette is, fixálni az oldalt lévő rögzítőkarral lehet. Emiatt nem csak állványokhoz, de mennyezeti rögzítőkhöz, tetősín rendszerhez vagy színpadi állványzathoz is könnyedén csatlakoztathatjuk.
Az állványrögzítő csonk úgy lett kialakítva, hogy hagyományos spigot végződésű állványra és a filmes világban használt állványokra is rögzíthető legyen.
A lámpatest alsó és felső részén is van középen egy „talp”, egy harmadik láb, ami megakadályozza, hogy a földre letett lámpa esetleg eldőljön.

A Jinbei EFP-400 LED panel fénykibocsátó felülete eltér a többi LED tablóétól.
Más lámpáknál minden LED látható és még az eléjük helyezett diffúzor is csak csekély mértékben javít ezen. Ezzel az a baj, hogy minden egyes LED egy külön fényforrásnak számít és saját árnyékot generál és további lágyítás nélkül az árnyékok sávosan, többszörösen jelennek meg.
Ennél a lámpánál viszont csak egy homogén megvilágított felület látható, egyrészt mert egy kevésbé átlátszó plexilapon keresztül jön a fény és a lámpába lévő LED-ek mélyebben helyezkednek el, távolabb az előlaptól.
Bármilyen további lágyítás nélkül is egységes, selymes, szórt fény jön létre.

A 400 Watt teljesítmény igazán impozáns, könnyedén készíthetünk felvételeket alacsonyabb érzékenységen, szűkebb rekesszel vagy nagyobb távolságból is.
A fényerőt 10 és 100% érték között lehet állítani, alaphelyzetben 1%-os lépésenként vagy a fényerő szabályzó gombot megnyomva átvált 10-es léptékre.
A színhőmérséklet változtatására is lehetőségünk van, kellően széles határok között (2700 – 6000 Kelvin), emiatt könnyen igazodhatunk világításunkkal a meglévő környezeti fényekhez.
Itt is lehetőség van finom, 100 Kelvin lépésenként vagy gyors állításra, 300 Kelvin lépésenként.

Egyszerű kezelőfelület

Természetesen többféle távvezérlési lehetőség is rendelkezésre áll. Felfűzhető DMX vezérlőre vagy használható a Jinbei saját távvezérlő rendszere, akár a TR-V6 vagy az EF távirányítóval.

Hálózati feszültségre a világ minden táján csatlakoztatható (95 – 245V), emellett V-Lock csatlakozású akkumulátorokkal is használható, amiből két darab szükséges a működéshez. A lámpa teljesítménye miatt érdemes nagyobb kapacitásban gondolkodni.

Patona akkumulátorok a lámpán

A Jinbei EFP-400 lámpa alaptartozéka egy négyszárnyú fényterelő, ami könnyedén felilleszthető és leszedhető a sarkoknál található rögzítőkarmokkal.

Külön vásárolható tartozék a lámpához méretezett softbox, ami az amúgy is lágy fényt még szórtabbá szelídíti.

EFP400 LED lámpa + softbox

A láma súlya miatt (11 kg), komoly állványt is igényel, ezért összeállítottunk egy szettet ami egy a lámpa méretéhez illő acél kerekekkel ellátott állványt is tartalmaz. Ez biztos nem fog csalódást okozni 😉

Az állvány is tekintélyt parancsol

A lámpa kifejezetten alkalmas filmes felhasználásra, videóstúdiók vagy profi fotóstúdiók számára.

A Jinbei EFP-400 LED lámpát itt találod a webshoppban –>

A szettet pedig itt –>

Ne feledkezz meg a bérlési lehetőségről sem! Ha csak egy-egy alkalomra van szükséged egy ilyen komoly lámpára, vagy kipróbálnád vásárlás előtt, látogass el bérlési oldalunkra: Mikrosat Bérlés

Similar Posts