LED lámpa típusok – A körlámpa

Egy divatos de fotós szemmel nézve elég „lapos”, jellegtelen világítást létrehozó fényforrás.
Amiért szerethető, hogy végtelenül egyszerű használni, szinte teljesen árnyékmentes világítást hoz létre mivel a tipikus használatkor a telefon vagy fényképezőgép a fényforrás közepén helyezkedik el. A szemben egy kör fog visszatükröződni, vagyis a lámpa formálya.

Számos típus létezik, különböző teljesítményekben, bi-color de akár RGB típusok is. Az egyszerűbb kivitelek USB csatlakozón keresztűl akár laptopról vagy hálózati adapterről működnek. Ezeknél biztos, hogy nem túl nagy fényerőt kapunk, a színhőmérséklet és a fényerő is jellemzően néhány fokozatban állítható, ne legyenek minőségi elvárásaink.
A komolyabb típusoknál nem csak a fényerő de a színhőmérséklet is változtatható fokozatmantesen. A színvisszaadás is sokkal természetesebb és attól sem kell félnünk, hogy videófelvétel közben vibrálás lép fel. Ezen lámpák tejesítménye is sokkal szabadabb teret biztosít.

Vlogoláshoz, TikTok vagy más streaming felületek kedvelt világítása de inkább munkalámpának használható jól, például sminkeléshez, sminktetováláshoz, tetováláshoz.

Kör LED lámpa kicsit másképp

Természetesen nem csak egyféleképp lehet használni ezt a lámpát sem, sőt kimondottan érdemes kísérletezni. Mivel relativ nagy a felülete kellemes fényt ad, ha egy kicsit klasszikusabb megvilágítást hozunk létre. Egy kisebb softboxhoz hasonló fényt is képes prezentálni. Ahogy a lámpa más szögből világít máris megjelennek az árnyékok és térbeliséget kap a kép.

Felhasznált eszközök

Jinbei EFR-48 LED körlámpa szett
Manfrotto EzyFrame Vintage Füst háttér (2 x 2,3m) LL LB7928

Fotó: Deák András
Model: Vertetics Vivien
Smink / Haj: Vajda Zsófi

Similar Posts