| |

LED lámpa típusok – flexibilis Led lámpák

A flexibilis Led lámpa nem más mint jópár Led szalag egy hajlékony, jellemzően valamilyen szövet anyagon egymás mellett elhelyezve. Ez a világító test kábellel csatlakozik a vezérlő egységhez.

Ennek a megoldásnak az előnyei a nagy felület, mivel lapos nem foglal helyet (softbox nélkül még az 1 cm vastagságot sem éri el) és a teljes felületén egyenletes megvilágítást ad.

Ezen a képen a főfényt egy Godox F22Bi Led lámpa adta, ennek a fényforrásnak a világító felülete 60 x 60 cm, de létezik 60 x 120 cm (F400Bi) és 120 x 120 cm (F600Bi) méretben is. Az élfényt egy másik Led lámpa biztosította, melynek színhőmérséklete 3200 Kelvin-re volt beállítva, a fényformáló egy octobox volt.

Ezek a lámpák könnyedén felvértezhetők méhsejtráccsal is az irányítottabb fény elérésének érdekében, máris egy sokkal karakteresebb képet kapunk, ahol a háttérre is kevesebb fény jut.

Szintén egy flexibilis Led lámpa az alapja a Godox AT200Bi felfújható ballonos fényforrásának. Ezzel a megoldással egy óriási felületű megvilágítást kapunk, bár tény, hogy kevésbé kontrollálható. De azokban az esetekben ahol nagy területet kell egyenletesen levilágítani igazán hasznos lehet. Ilyen mondjuk egy több szereplős interju vagy podcast:

Persze egy ekkora felület mint „softbox” is jól teljesít, ki is próbáltuk:

Felhasznált eszközök

Godox F200Bi Led lámpa
Godox AT200Bi Led lámpa
Manfrotto EzyFrame Vintage Füst háttér (2 x 2,3m) LL LB7928

Fotó: Deák András
Model: Vertetics Vivien
Smink / Haj: Vajda Zsófi

Similar Posts