|

LED lámpa típusok – LED csövek

Igen népszerű és praktikus világítást biztosítanak a különböző LED-es fénycsövek. Nagy előnyük, hogy a legtöbb típus beépített akkumulátorral rendelkezik, így kültéren is könnyedén használható.

Lehetnek a kompozíció része, gyakran élfényként használják őket de főfényként is jól működnek. Méhsejtráccsal kiegészítve fényük jobban irányítható.

Szintén a legtöbb változat a Bi-Color mód mellett képes RGB színeket is világítani, sőt a legmodernebb változatok képesek egy időben több színt is megjeleníteni szakaszokra osztva és ezeket effektekként változtatni. Több ilyen csövet egymás mellé helyezve akár egy alacsony felbontású kijelzőként is használható megfelelő vezérléssel.

A csövek hossza széles körben változik, akár már 10 cm-es hossztól elérhető, a legnépszerűbb méretek a 30, 60, 120 cm, de létezik 180 vagy akár 240 cm-es hosszban is.

Nagyobb produkciók egy időben akár több száz ilyen fénycsövet is használhatnak, ahol nincs lehetőség arra, hogy egyesével minden eszközt külön-külön állítsanak be. Ezért szintén a komolyabb csöveknél lehetőség van telefonos applikációról történő vagy DMX, CRMX vezérlésre is.

Felhasznált eszközök

Godox TP4R RGB Pixeltube fénycsövek
Manfrotto EzyFrame Vintage Füst háttér (2 x 2,3m) LL LB7928

Fotó: Deák András
Model: Vertetics Vivien
Smink / Haj: Vajda Zsófi

Similar Posts