Megérkezett a Godox M600D és tartozékai

A Godox egy merőben új dimenziót nyit kínálatában az M600D LED lámpával. Egyértelműen a videós és filmes érát célozza meg és tényleg mindent elkövetett a gyártó, hogy ezt részletekben is megmutassa.

Robusztus igásló

Már első kézhezvételkor is látszik, hogy nem spóroltak semmivel. A lámpafej nem kis méretű, egyértelműen ipari felhasználásra is használható. Az U alakú lámparögzítő könnyedén megtartja a lámpát nagy méretű fényformálókkal is. A döntésnél és a szállításnál is hatalmas segítséget nyújt az ergonómikus fogantyú. A lámpafejet normál spigotra és filmes állványhoz is tudjuk rögzíteni. Az U alakú rögzítő átfordítható, mennyezetről is rögzíthető.

A vezérlőt egy vastag kábel köti össze a fejjel, a rajta lévő csatlakozók biztonsági zárasok, a véletlen kioldás ellen. A csomagban megtalálható egy satu és egy hozzá tartozó gyorszáras tartó melyek segítségével a vezérlőt az állványhoz tudjuk rögzíteni. Egy-egy V-lock akkumulátor foglalat helyzkedik el a vezérlő két oldalán.

A hűtésről nagyméretű, extrahalk ventillátor gondoskodik, amely akár ki is kapcsolható a teljesen hangtalan működés érdekében vagy „auto” módban a hőmérséklet függvényében változtatja a fordulatszámát.

Fényesebb mint eddig bármi

Az M600D a cég eddigi legnagyobb teljesítményű LED lámpája. A maximális kimeneti teljesítmény 740W, a gyári alapreflektorral három méter távolságban ez 15700 LUX-ot jelent.
(Az FSL10 fresnel előtéttel 46400 LUX 3 méteren).

A kimagasló színvisszaadási tényezőnek köszönhetően mindig vibráló színeket és természetes bőrszínt kapunk vissza a felvételeken.

Energia ellátás

A lámpa üzemeltetésére többféle megoldást is kínál a gyártó. A vezérlőbe csatlakoztatott hálózati kábel segítségével tudjuk a világ bármely pontján használni hálózati feszültségről.
A vezérlő két oldalán helyezkednek el a V-Lock akkumulátor foglalatok, melyek szintén nem túl válogatósak az akkumulátorok feszültségét illetően. 14,8 vagy 26 voltos akksikat is képes fogadni. Akár egy akkumulátorral is működik.
Egy külön csatlakozón keresztül lehetőség van külső DC tápról is üzemeltetni, ehhez 48V / 15A szükséges.

Távvezérlés, App

Most már alapnak számít, hogy egy ilyen lámpa DMX vezérlésre felfűzhető, az ehhez szükséges bemeneti és kimeneti csatlakozók a vezérlő tetején helyezték el.
A beállítások a GodoxLight APP segítségével is könnyedén módosíthatók akár telefonról, vagy tabletről.
A beépített vevőnek köszönhetően a Godox RC-A6 kézi távirányító is használható.

Magán a lámpán egy digitális potméter segítségével lehet a teljesítményt állítani. Megtehetjük ezt 0.1, 1 és 10%-os léptékekben is.
A fényerő szabályozás stílusát négyféle görbe alapján lehet megválasztani, lehet lineáris, S görbe, exponenciális, logaritmikus.

1m3m5m
Fényformáló nélkül23800 lux3070 lux1440 lux
Alapreflektorral164000 lux15700 lux5720 lux

Filmes Effektek

Négy különböző filmes effekt közül választhatunk melyek mindegyike három variációt kínál így összesen 12 különböző effekt érhető el. A négy fő a vaku villanás, villámlás, hibás villanykörte és TV szimuláció.

Fényformálók

Fényformálóinkat Bowens bajonett segítségével rögzíthetjük, emiatt könnyen és gyorsan válthatunk a különböző reflektorok, softboxok, optikai vetítők vagy fresnel előtétek között.

Firmware frissítés

A vezérlőn található USB porton keresztül, egy pendrive segítségével frissíthetjük a lámpa szoftverét a legfrissebb verzióra.

Táska

A lámpa egy masszív, gurulós szürke táskában érkezik. Belül mindent szivacsos elválasztók különítenek el. A nagyméretű, gumírozott kerekeken könnyedén húzható a rejtett, kihúzható fogantyú segítségével.

Similar Posts