Szuper fotós hátitáska utazáshoz, kiránduláshoz

A napokban beszereztem egy új Manfrotto fotós táskát, ezt szeretném most bemutatni nektek.

Jön a jó idő, rengeteg kirándulás és az utazások időszaka. A fotós felszerelés persze nem maradhat el, de mellette jó ha a személyes dolgoknak is jut hely. Többször előfordult, hogy egy kirándulásra vittem magammal egy sima hátizsákot és egy fotós válltáskát is. Ez viszont sokszor kényelmetlen és macerás volt.

Egy olyan fotós hátitáskát kerestem, mely külön rekeszt biztosít a fényképezőgépnek és tartozékainak, van egy különálló rekesze ahova mondjuk pulóvert tudok tenni, vagy ha biciklizni megyek pótbelsőt, pumpát, stb. és van egy kis rekesze a pénztárcának, személyes okmányoknak.
Fontos volt, hogy ne legyen túl nagy a táska, kényelmes legyen viselni és megfelelő védelmet is biztosítson.

A keresés és végül a választás nem volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle. Kipróbálást követően egyből beleszerettem a Manfrotto Advanced² Active Hátizsákba.

A táska fekete, szolid kinézetű, nem hivalkodik. Elsőre nem is biztos, hogy bárkinek beugrik, hogy egy fotós táskáról van szó, az elején lévő Manfrotto logó lehet árulkodó csak az avatott szemeknek.
A Manfrottóhoz méltóan nagyon jó anyaghasználattal találkozunk, szép a kidolgozás, a varrások.
A táska első részén három cipzáros rekesz található bal oldalon egy nem zárható rekesz, jobb oldalon állványtartó, felül a szokásos fogantyú.
A hátoldal vastagon szivacsozott és úgy lett kialakítva, hogy a levegő tudjon áramolni, nem a teljes felületével fekszik fel a hátra.

Nézzük a táska legizgalmasabb rekeszét, a fotós felszerelésünk tárolására szolgáló alsó részt. Ez az én kedvencem! Hatalmas ötletnek tartom ezt a megoldást amit a Manfrotto itt alkalmazott.
A dupla cipzárt elhúzva a teljes rekesz kifordítható a táskából, így kényelmesen tudunk pakolni benne.

Bár a megnevezés szerint MILC és DSLR gépek számára egyaránt alkalmas én úgy érzem a MILC technikát használó fotósoknak ideális igazán ez a rekesz méret. Akkor ha az objektívet nem a vázon tarjuk azért egy nagyobb DSLR is elférhet mellette egy vagy két kisebb objektívvel.
Mérete 26 x 16 x 18,5 cm.
Én egy Sony A7III vázat teszek bele rajta egy Zeiss 24-70/F4 objektívvel, ez kerül a középső rekeszbe, mellé pedig egy Sony 85mm F1,8 és egy Samyang 14mm F2,8 FE objektivet. Ezek így kényelmesen elférnek.
Ennek a tárolónak több tépőzárral rögzíthető elosztója van, melyek szabadon áthelyezhetők. Két keményebb, merevebb piros fő és további három szürke szivacsos elválasztóval gazdálkodhatunk.

A táska felső részén két külön nyitható rekesz található. Az egyikbe tehetőek az okmányaink, pénztárcánk, mobiltelefon vagy akár az apróbb fotós kiegészítők, mint a memóriakártya de elég nagy akár egy Manfrotto Pixi állvány elrejtéséhez is.

A másik rekesz a táska legnagyobb tárolója, ez is dupla cipzárral nyitható. Ide tehetjük a személyes tárgyainkat, ruhákat vagy más kiegészítőket amikre utazás vagy kirándulás során szükségünk lehet. Mérete körülbelül 27 x 25 x 14 cm. Itt található a Laptop vagy tablet tároló rész és két hálós belső zseb is. Laptopból 14″ méretig képes fogadni a 27 x 41,5 x 2,5 cm-es rész.

Egy rendes fotós táskáról nem hiányozhat a külső állvány rögzítő sem. A táska méretéhez mérten kompaktabb állványt érdemes rácsatolni. Nekem egy Manfrotto 190go alu állványom van egy nagyobb méretű gömbfejjel, erre már nem tudom azt mondani, hogy kényelmes viselést eredményez,
viszont egy Manfrotto Element vagy Befree állvány tökéletesen illeszkedhet.

A táska anyaga vízlepergető, de tartozéka egy esővédő huzat is.

Még egy számomra nagyon hasznos dolgot szeretnék kiemelni a táskán, bár apróság, ez pedig a hátoldalon található „Trolley csatlakozó” azaz a húzós bőröndökhöz biztonságosan rögzíthető így vele együtt húzható.

A táskát itt találod webshopunkban, ára 37.900.- Ft

Similar Posts