Virág werk

Varga Péter tárgyfotói az MS300 szettel

A softboxok összeszerelése gyakorlást igényel. A szett kiválóan használható amatőr célokra, némi megkötéssel. Sajnos a teljesítménye nem szabályozható le eléggé, 1/32-ed alá nem lehet. Valamint hiányzik a HSS, bár ez nem is lehet elvárás ezen az áron. Mielőtt megveszed, érdemes kipróbálni, amelyre az eszköz bérlésével is van lehetőség.

Előnyök: Kicsire összecsomagolható, jól hordozható, tudásához képest könnyű és majdnem komplett szett. A táska kiváló minőségűnek tűnt, a vakuk összeszerelési minősége is teljesen rendben van.
A vakuvezérlő nagyon jól használható és „kéznél van”, valamint mindent visz (én a 3 stúdióvakun kívül további Godox rendszervakukat is kipróbáltam és elvillantottam vele).

Hátrányok: 1/32 legkisebb vakuteljesítmény. Az 1/64 – 1/128 nagyon hiányzott.
Kicsit alulméretezett állványok. A spigot kijár a helyéről. 
Egy szűkítő, effektfénynek nagy hasznát vehetnénk még.
A softboxok összeszereléséhez egy jó minőségű jól illusztrált instrukció (egy A4-es oldalnyi) jó lenne.


Köszönöm, hogy kipróbálhattam a vakuszettet. Én ennél biztosan más összeállítást képzelek el magamnak, de nagyon hasznos volt a próbálkozás. HSS és 1/128-ad visszaszabályozhatóság nekem fontos lesz. Elképzelhető, hogy költséghatékonysági okokból ill. portrézás miatt a rendszervakuk + S2-es Bowens adapter + Octo/Dodi lenne nekem az utam, egyelőre még nem döntöttem. 

Szeretnéd te is kipróbálni a szettet? Válassz időpontot magadnak itt:

Similar Posts